Beleidsplan Protestantse gemeente te Benschop 2015-2019 Beleidsplan Protestantse gemeente te Benschop 2015-2019
  1. De kerkenraad ziet zich gesteld voor de noodzaak een beleid te ontwikkelen dat perspectieven biedt voor de toekomst van een kleine gemeente met c.a. 200 leden.
  2. De kerkenraad honoreert de wens van de gemeente om haar zelfstandigheid te bewaren in de komende jaren en nog meer dan voorheen een open, actieve en pluriforme gemeente te zijn.
  3. Onder open gemeente verstaan wij een gemeente waarin:
  1. Iedereen als lid welkom is
  2. Een gemeente die zicht heeft op taak- en roeping in de samenleving
  1. Onder actieve gemeente verstaan wij een gemeente waarin:
  1. Mensen bereid zijn een taak als vrijwilliger op zich te nemen
  2. Allerlei activiteiten naast de zondagse kerkdienst worden georganiseerd
  3. Steeds gezocht wordt naar zinvolle nieuwe activiteiten
  1. Onder pluriforme gemeente verstaan wij een gemeente waarin
  1. mensen met verschillende geloofsovertuigingen worden geaccepteerd en gerespecteerd
  2. in kerkdiensten en overige activiteiten ruimte is voor verschillende overtuigingen
  1. Onder zelfstandige gemeente verstaan wij een gemeente waar een predikant in gedeeltelijke dienst, al dan niet via het mobiliteitsbureau, kan worden beroepen.
  2. Primair bestaat de zorg voldoende mensen bereid te vinden om taken in de gemeente op zich te nemen. Idealiter bestaat de kerkenraad uit:
  1. Een voorzitter
  2. Een scriba
  3. Twee wijkouderlingen
  4. Twee diakenen
  5. Twee ouderling kerkrentmeesters
  1. Voor zover de jaarlijkse bijdragen van de leden en collecten niet toereikend zijn, worden er bijzondere acties georganiseerd waar de tekorten mee worden gedekt. Bij een structureel tekort zal er gezocht worden naar een verdergaande vorm van samenwerking met omliggende gemeenten.

Aldus vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 30 november 2015.

3e Advent Kinderkring beide groepen
datum en tijdstip 15-12-2019 om 9:30 uur
3e advent
Voorganger:Ds. M.A.T. van der Kooi – Dijkstra, Driebergen Rijsenburg
Organist:Lida SchönbeckLied van de week: 157a : 1
Collectes:MDT, Kerk
Collectant:Ab Schinkel

Crèche:Johanna Stigter

Kerst markt

Het lijkt misschien vroeg, maar de voorbereidingen voor
de kerstmarkt zijn alweer op volle gang.
Dit jaar zal de kerstmarkt plaatsvinden op zaterdag 14 december.

Om ook dit jaar weer mooie stukjes te kunnen maken zijn wij
op zoek naar mooie kerstballen (geen plastic), potjes, glazen vazen en schalen.
Als u de tuin nog gaat snoeien en het niet erg is om er nog even
mee te wachten dan kunt u ons erg blij maken met vers kerstgroen.
Vanaf eind november kunt u het brengen op het gras achter de kerk, bent u niet in de gelegenheid om het te brengen laat het ons dan even weten.
Mooie kaarsen zijn natuurlijk altijd welkom.

Verder zijn wij op zoek naar mensen die ons op
10, 11, 12 en 13 december willen helpen met het maken van de stukjes.
Schrijf deze data daarom alvast in jullie agenda.

En voor ook voor de verkoop en het opruimen na de verkoop kunnen wij nog de nodige hulp gebruiken. In de kerk komt een lijst te hangen waarop u aan kunt geven wanneer u kunt helpen.