Beleidsplan Protestantse gemeente te Benschop 2015-2019 Beleidsplan Protestantse gemeente te Benschop 2015-2019
  1. De kerkenraad ziet zich gesteld voor de noodzaak een beleid te ontwikkelen dat perspectieven biedt voor de toekomst van een kleine gemeente met c.a. 200 leden.
  2. De kerkenraad honoreert de wens van de gemeente om haar zelfstandigheid te bewaren in de komende jaren en nog meer dan voorheen een open, actieve en pluriforme gemeente te zijn.
  3. Onder open gemeente verstaan wij een gemeente waarin:
  1. Iedereen als lid welkom is
  2. Een gemeente die zicht heeft op taak- en roeping in de samenleving
  1. Onder actieve gemeente verstaan wij een gemeente waarin:
  1. Mensen bereid zijn een taak als vrijwilliger op zich te nemen
  2. Allerlei activiteiten naast de zondagse kerkdienst worden georganiseerd
  3. Steeds gezocht wordt naar zinvolle nieuwe activiteiten
  1. Onder pluriforme gemeente verstaan wij een gemeente waarin
  1. mensen met verschillende geloofsovertuigingen worden geaccepteerd en gerespecteerd
  2. in kerkdiensten en overige activiteiten ruimte is voor verschillende overtuigingen
  1. Onder zelfstandige gemeente verstaan wij een gemeente waar een predikant in gedeeltelijke dienst, al dan niet via het mobiliteitsbureau, kan worden beroepen.
  2. Primair bestaat de zorg voldoende mensen bereid te vinden om taken in de gemeente op zich te nemen. Idealiter bestaat de kerkenraad uit:
  1. Een voorzitter
  2. Een scriba
  3. Twee wijkouderlingen
  4. Twee diakenen
  5. Twee ouderling kerkrentmeesters
  1. Voor zover de jaarlijkse bijdragen van de leden en collecten niet toereikend zijn, worden er bijzondere acties georganiseerd waar de tekorten mee worden gedekt. Bij een structureel tekort zal er gezocht worden naar een verdergaande vorm van samenwerking met omliggende gemeenten.

Aldus vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 30 november 2015.

Geen kerkelijke bijeenkomsten
datum en tijdstip 29-03-2020
Gezien het advies van het moderamen van de PKN en van onze classispredikant heeft de kerkenraad besloten zich hierbij aan te sluiten door tot nader order geen kerkelijke bijeenkomsten te houden,

Viering 22 maart

Beste gemeenteleden,

De beperkende maatregelen door het Coronavirus hebben nu al enige tijd ons kerkelijke vieringen stilgelegd.
En er is geen zicht op, hoelang dit nog gaat duren.

Om als gemeente toch iets van een kerkelijk samenvieren te houden, is door onze “technische” mensen gezocht naar een overdenking via de sociale media.

Als u onderstaande link aanklikt op uw Smartphone, laptop of PC, dan kunt u de viering van 22 maart starten.
Link:

Namens de kerkenraad wens ik u een goede viering.
Laten we omzien naar de mensen die aan huis zijn gebonden.
Sterkte in deze bijzondere tijden en Gods Zegen toegewenst.

Op de eerste zondag van de maand wordt er in de Kapel bij Careyn Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50 in Woerden een kerkdienst voor doven en slechthorenden gehouden.
Deze dienst begint om 11:30 uur.
Na de dienst is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en koffiedrinken.
De coördinatie wordt verzorgd door de Interkerkelijke Commissie Utrecht voor het Dovenpastoraat.
Contactpersoon is mw. A. Beukers,