Ons orgel

Foto: Frans Sellies © 2006

Het door A. Meere in 1820 gebouwde orgel is in 1915 aangekocht door de toenmalige Gereformeerde Kerk. In 1953 werd de, tot dan toe met de hand opgepompte, blaasbalg voorzien van een windmotor. In 1977 is het orgel overgeplaatst naar het nieuw gebouwde kerkgebouw. Het orgel heeft 2 restauraties ondergaan en is in 2005 uitgebreid met een 2e klavier. Inmiddels is het pijpwerk zo gewijzigd dat we niet meer van een Meere-orgel mogen spreken.
Info: Lida Schönbeck

Voor jong en oud! in de Protestantse Gemeente Benschop
Dorp 209
Zondag 27 oktober

Thema: ‘Ik wens jou… goed nieuws!’
Onze predikant, Annemarie Six-Wienen,
gaat in deze viering voor.

Er is kinderoppas.
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er een kinderkring.
Na afloop is er koffie, thee en limonade met
koek, taart of cake!

WELKOM!
De Protestantse Gemeente Benschop is onderdeel van de
Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Dankdag 2019.

Ook dit jaar willen wij als MDT een fruitinzamelingsactie houden voor het maken van fruitbakjes voor zieken, eenzame en voor mensen van wie u denkt dat deze wel een fruitbakje kunnen gebruiken.
Fruit kunt u inleveren op dankdag 6 november voor en na de dienst van 19:30 uur. en op zaterdag 9 november van 12:00 uur tot 13:00 uur. In de hal van ons kerkgebouw.
Ook kunt u namen en adressen opgeven voor de personen die u graag wil voorzien van een fruitbakje.
Wij zijn op zoek naar stevig fruit en bijvoorbeeld noten en of blikjes fruit.
Wij hopen op een "mooie Oogst"